Новокаховская Епархия



Наш баннер:
Новокаховская Православная Епархия







Архив новостей

Новини



02.03.2014  Распоряжение Управляющего Новокаховской епархией

Ввиду значительного усложнения ситуации в Украине, благословляю:
1. Добавлять за каждой Литургией к обыкновенным прошениям сугубой ектении также следующие:
Еще молимся Господу Богу нашему о еже вси распри, раздоры, разделения, вражду и злобу всеконечно в державе нашей истребити, тишину же народу нашему даровати и миром вожделенным нас оградити, рцем вси: Господи, услыши и милостивно помилуй.
Еще молимся о еже утишити всякие раздоры среди народа нашего, дух же ненависти и злопомнения совершенно искоренити и истинным братолюбием люди своя оградити, Милостивый Господи, скоро услыши нас грешных и помилуй
Еще молимся о еже сохранитися граду сему (или: веси сей, или: святей обители сей) и всей земле нашей от огня, меча, междоусобныя брани и нашествия иноплеменных: о еже милостиву и благоуветливу быти Благому и Человеколюбивому Богу нашему, отвратити всякий гнев на нас движимый и избавити нас от належащаго и праведнаго Своего прещения, и помиловати ны
2. Как и ранее, обязательно возносить молитву о мире в Украине, с коленопреклонением:
Владыко Вседержителю, Святый Царю. Призри с небесе и виждь, како враждуют людие земли нашея и замышляют друг на друга суетное и злобное. О, Многомилостиве! Прости грехи и беззакония наша, ихже ради многия скорби, беды и устрашения приидоша на ны. Благодатию Пресвятаго Духа ороси любовию изсохшия сердца людския, тернием гордыни и самолюбия, ненависти и зависти, злобы и вражды, лукавства и иных беззаконий поросшия, да возрастят горящую к Тебе и братиям своим любовь, и ею да будут истреблены вси распри, раздоры, разделения во Отечестве нашем. Усердно молим Тя: мир державе нашей даруй, Церкви Твоей и всем людем земли нашея. Ты бо еси Царь мира, и мира Твоего несть предела, и Тебе слава и благодарение и поклонение от всех да возсылается, ныне и присно и во веки веков.
3. Прошу пастырей ы паству возносить горячие молитвы о мире в Украине и недопущении войны на территории нашего Отечества! Храни нас Бог от кровопролития и войны между единоверными братьями! Пусть мир и согласие воцарятся среди нас! Господь да не допустит войны на земле Украины, орошенной кровью мучеников и потом преподобных! Пусть Творец охладит горячие головы, зовущие к войне и кровопролитию! Молитесь, родные мои!
Смиренный епископ Новокаховский и Генический Филарет

Все права защищены © 2008 г.
Сайт создан при поддержке компании Linecore